зберігання продуктів
18:09, 19 липня 2020 р.
ТОП: 10 продуктів, які ми зберігали не правильно
зберігання продуктів
Продукти харчування дуже важливо правильно зберігати. Повідомляє сайт ФудИнМайРум. І справа тут не тільки в економії, а й у вашому здоров'ї. Неправильне зберігання призводить до втрати корисних властивостей, а також сприяє розмноженню бактерій, цвілі і грибка.
Ділимося списком продуктів, які швидше за все ви помилково зберігайте неправильно. Знання цих простих тонкощів дозволить уникнути нових походів в магазин і зайвих грошових витрат.
1
Свіжі трави і листові салати
Щоб свіжі трави і листові салати зберігали свої поживні речовини, їх потрібно зберігати в холодильнику. Але щоб вони не пропали, перед відправкою в холодильник їх потрібно добре промити під проточною водою і ретельно просушити сухими серветками. Після того, як зайва волога з продуктів піде, можна скласти їх в контейнер і відправити на зберігання.
Листочки трав і салатів час від часу також слід перебирати. Таким чином, можна зберегти їх до 2-3 тижнів. Єдиний виняток з правил становить базилік. Його зберігати в холоді не можна, оскільки так він псується набагато швидше.
2
Часник і цибуля
Ці два овоча ні в якому разі не варто зберігати в холодильнику. Часник і цибуля відносяться до теплолюбних рослин, а тому вони швидко псуються в холодильнику. Вирізняється конденсат і холод активізують процеси гниття, тому овочі можуть стати непридатними досить швидко.
Крім того, цибулю і часник не переносять впливу прямих сонячних променів. Щоб максимально ці два продукти залишалися свіжими довше і зберегли максимум корисних речовин, зберігайте їх в темному і прохолодному приміщенні.
3
Молоко і йогурт
Для багатьох господинь стало звичною справою зберігати відкриту упаковку молока або йогурту на дверцятах холодильника. Для зберігання молока така температура не підходить. Його можна зберегти тільки якщо поставити вглиб холодильника. Що стосується йогурту, то в плані температури цей молочний продукт менш вибагливий. Температурні умови в межах 3-4 ˚С для нього вважаються цілком прийнятними.
4
Горіхи
Більшість з нас вважають правильним зберігати горіхи в мисці при кімнатній температурі. Але виявляється, що при такому зберіганні цей продукт набагато швидше псується, та ще й набуває гіркуватий присмак. Чому так відбувається? Справа в тому, що, ті масла що містяться в горіхах - при кімнатній температурі починають псуватися. Саме тому з часом вони набувають гіркуватий присмак, навіть якщо при цьому видимих змін з продуктом не відбулося. Якщо у вас є запаси горіхів, обов'язково перемістіть їх в холодильник. Причому, найкраще місце для горіхів - самий прохолодний відсік холодильника.
5
Картопля
Цей коренеплід не любить прямих сонячних променів і не може зберігатися при кімнатній температурі. Як правило, на світлі бульби цього корисного коренеплоду починають зеленіти і виробляють отруйну речовину соланін. Однак і в холодильнику такий продукт теж зберігати не можна, оскільки, що міститься в картоплі крохмаль починає набагато швидше розщеплювати глюкозу. А це не дуже корисно для організму. В ідеалі для зберігання картоплі підійде темне і прохолодне місце з температурою не вище 2-4 ˚С. І зберігати його краще в паперових, а не поліетиленових пакетах. В пакетах з поліетилену волога не випаровується, і картопля просто починає гнити.
6
Кавун
Не дарма бабусі і дідусі споконвіку зберігали кавуни під ліжком. Виявляється, що ця соковита ягода в більш прохолодних умовах втрачає бета-каротин. Якщо ви хочете, щоб користь від соковитого кавуна була максимальною, обов'язково після покупки відправте його на зберігання в комору або будь-яке інше зручне місце, де температура не нижче 12˚С. Так ви збережете вітамінний склад ягоди і отримаєте максимум користі.
7
Свіжа риба і м'ясо
Свіже м'ясо може зберігатися в холодильнику протягом 2-3 днів. Тому, якщо ви не плануєте найближчим часом готувати з нього страви, краще відправити його в морозильну камеру. При тривалому зберіганні в холодильнику - яловичина, риба, свинина і баранина можуть зіпсуватися і придбати характерний неприємний запах.
Причому заморожувати м'ясо і рибу краще порційними шматками. Неодноразова заморозка і розморожування м'ясних продуктів приведуть до зміни їх структури. Таким чином вони втратять значну кількість вологи, стануть жорсткішими і сухими.
8
Баклажани
Баклажани дуже чутливі до низьких температур, а тому не придатні для зберігання в холодильнику. При зниженні температури до 10 ˚С цей корисний овоч практично миттєво починає втрачати свої властивості, стає м'яким і більш пухким. Щоб цього не сталося, зберігайте баклажани в теплому і сухому місці. При цьому вибирайте тільки ті місця, де виключено потрапляння прямих сонячних променів.
9
Сир
Сири можуть залишатися свіжими тривалий час, але за умови правильного зберігання. Загортати цей продукт ні в якому разі не можна в поліетиленову плівку, оскільки так він не зможе дихати. Найкраще для цих цілей підійде пергаментний папір. Він пропускає достатню кількість повітря і при цьому не дозволяє продукту засохнути. Але якщо сир з різким запахом - тримайте його подалі від інших продуктів. Що стосується м'яких сортів сиру, то їх краще зберігати у власній рідини і не тривалий період.
10
Олія
Соняшникова і оливкова олія не може зберігатися в холодильнику. Низькі температури сприяють замерзанню продуктів, а відтак їхня структура стає густішою і тянучою. Зберігайте такі масла в темному місці, в ємностях з темного скла. З лляним і кунжутним маслами справа йде по-іншому. Щоб вони не почали швидко псуватись - їх краще зберігати в холодильнику на дверцятах.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
18:00
10 грудня
09:00
10 грудня
23:00
9 грудня
Спецтема
live comments feed...