У області вирощують лимони

У області вирощують лимони

Близько 120 лимонів вирощують у теплиці лісівники з Черкащини. Щороку із розсадника реалізують близько 300 саджанців. Про це повідомляє shotam.info, пише agronews.ua.

Ще 30 років тому у лісове господарство потрапили саджанці. А тільки зараз робітники лісового господарства почали розширювати свій лимонний сад. Саме для цього обладнали теплицю, зі схожими умовами як у субтропіках.

За рік лісництво продає більше 300 саджанців лимонів Мейєра. І дуже важливо, що лимончики ростуть без окроплення агрохімікатами.

Лимон Мейєра — це гібрид лимона та апельсина. Рослина відрізняється підвищеною скоростиглістю, від бутона до стиглого фрукта проходить часом всього 8 місяців. Недоліком вважається його низька транспортабельність. Щоб якось компенсувати це, фрукти зривають злегка незрілими, згодом вони здатні дозрівати. Нерідко споживачі відзначають надмірну кислотність плодів. Ймовірно, думка сформувалася саме від дегустації недостатньо визріли примірників. По-справжньому стиглий Мейер дуже солодкий; це, можливо, найбільш солодкий з усіх лимонів, його можна спокійно їсти без цукру.

Інші характерні риси:

- М'якоть надзвичайно соковита, вага соку становить часом більше 51% від ваги самого фрукта.

- Забарвлення м'якоті жовтувата, на зразок апельсинової. М'якоть ніжна, ароматна, що складається з 6 - 10 часточок.

- Більшість споживачів відзначає незвичайність смаку плодів. Її важко виразити словами, найчастіше говорять - «відчувається щось не лимонне». У всякому разі, поряд з приємною, ніжною солодкістю присутня невелика, вишукана нотка гіркуватості.

- Усередині м'якоті завжди чимало насіння. Зазвичай їх близько десятка, але буває і більше.

- Урожайність підвищена. Хороші екземпляри часом просто усіяні маленькими помаранчевими плодами.

Будьте в курсі подій разом з нами: 4733

лимони Лісгосп
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі