• Головна
  • Не олів’є єдиним. Що готують жителі Сміли на Новий рік? (Частина 2)
07:55, 30 грудня 2020 р.
Надійне джерело

Не олів’є єдиним. Що готують жителі Сміли на Новий рік? (Частина 2)

Не олів’є єдиним. Що готують жителі Сміли на Новий рік? (Частина 2)

Наступною героїнею нашої рубрики стала смілянка Марія Ященко. Для неї Новий рік – це можливість все почати з чистого аркуша. Час, коли можливо «перезавантажити» себе, поставити перед собою нові цілі та задачі. Ну і, звісно, святкові дні допомагають оглянутися назад і подумати про все, що вдалося чи не вдалося виконати за минулий рік.

Маша за освітою медсестра, навчалася в медичному коледжі, але працює на за професією. Зараз вона допомагає чоловікові Артему займатися власним бізнесом та працює, як вона сама каже: «майстринею по втіленню краси».

«Моя робота – це і є мистецтво. Хто б що не говорив, але перше враження про людину ми складаємо з огляду на зовнішність, тому я допомагаю дівчатам виглядати не просто красунями, а справжніми «Femme Fatale».

Що стосується кухні, то я дуже люблю готувати, а особливо на свята. Новий рік в цьому компоненті просто поза конкуренцією, ми з моїм чоловіком з нетерпінням чекаємо на цей день. Для нас це чисто сімейне свято, яке потрібно проводити в колі родини. Зазвичай Новий рік ми святкуємо із моїми, або Артемовими батьками. Переддень свята – це справжня насолода для мене, звісно, цей день може бути досить стресовим, але ж нічого не замінить духу прийдешнього року.

На свято я зазвичай готую свій фірмовий бісквітний торт зі згущеним молоком і розтопленим шоколадом, картоплю по-французьки, салат «Цезар», оселедець під шубою і, звісно ж, не забуваємо про новорічне олів’є. Так страва можливо дещо банальна, – зазначає Маша, –можливо комусь набридла та я вважаю, що вона є одним із невід’ємних компонентів Нового року, так само як і мандарини чи перегляд новорічних фільмів.

Я з радістю і нетерпінням чекаю на бій курантів, щоб загадати бажання, запалити папірець із бажанням і кинути його в келих із шаманським, і випити до дна. А опісля вийти на вулицю, під акомпанемент морозної ночі, в обіймах близької людини насолоджуватися святковим салютом», - підсумувала дівчина.

Новорічні рецепти страв від Марії Ященко.

Для приготування салату «Цезар» потрібно:
Листя салату – 200г;
Сухарики (із багету) 100г;
Часник – 1 зубчик;
Оливкова олія – 50г;
Лимонний сік
Сир пармезан – 2 ст.л.;
Сіль і перець за смаком.

Рецепт фірмового бісквітного торту:
Яйця – 5шт.;
Борошно – 150г;
Цукор – 150г;
Дрібка солі.

Торт готується дуже просто. Для початку потрібно відділити білки від жовтків і збити, потім утворену суміш поєднати та змішати із борошном цукром і сіллю. Випікати в духовій печі розігрітій до 60ºС 40-50 хвилин.

Готовому бісквіту дати відпочити, потім розрізати на дві частини і середину змастити згущеним молоком, можна додати горішків. Зверху полити шоколадом, також можна прикрасити різними зефірками чи мармеладками.

Не олів’є єдиним. Що готують жителі Сміли на Новий рік? (Частина 2), фото-3
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Марія Ященко #Сміла #Новий рік #рецепти
live comments feed...