• Головна
  • Подорож у світ китайського зеленого чаю
Новини компаній
11:05, 27 лютого

Подорож у світ китайського зеленого чаю

Новини компаній

Китайський зелений чай є культурною спадщиною багаторічної історії Китаю. Процес його виготовлення завжди супроводжується повагою до природи та стародавніми традиціями. Останні передаються з покоління в покоління. Варто пройти шлях, який малює картину виробництво зеленого чаю — від моменту появи паростків до миті, коли ви вирішуєте купити китайський зелений чай.

Подорож у світ китайського зеленого чаю, фото-1

Як виготовляють китайський зелений чай

Зелений чай починає своє життя на родючих гірських схилах. Висотні регіони Китаю – Фуцзянь та Цзянсі – створені для росту чайних рослин. На висоті 1000+ метрів над рівнем моря формуються органолептичні властивості чаю:

  • насичений смак;
  • вишуканий аромат;
  • незабутній післясмак.

Настає час збору. Майстри вирушають на чайні плантації: вони вручну обирають найніжніше молоде листя. Ці листки стають основою для якісного зеленого чаю. Верхівки кущів відділяються дбайливо. Листя проходять процес обсмажування з метою припинення процесу окислення. Така процедура зберігає природний зелений колір та багатий вміст антиоксидантів.

Традиції чаювання

Китайські традиції чаювання посідають провідне місце у соціальному житті народу. Кожен етап ритуалу має своє значення. Дбайливо обирається посуд, спосіб подачі заслуговує на окремі епітети, стаючи найкрасивішою частиною ритуалу. Чай вважають значущою частиною щоденного життя. Напій здатен підняти енергію, зміцнити імунну систему, продовжити молодість.

Популярним різновидом зеленого чаю є жасминовий. Зелене чайне листя поєднується з ароматними квітами жасмину. Готовий напій заповнює простір солодким запахом. Примхливий аромат нагадує про теплі вечори на терасах чайних будиночків.

Отже, зібране чайне листя вже готове для пакування та подальшого продажу. Чай сортують і зберігають у спеціальних контейнерах задля збереження аромату. Він знаходить шанувальників у крамницях усього світу.

Придбали і принесли додому свій зелений чай? Важливо в правильний спосіб заварити напій, адже саме це вплине на відчуття. Радимо підібрати правильну температуру води і час заварювання з метою максимального розкриття смакових якостей.

Будьте готові здійснити справжню подорож у часі. Вона перенесе вас до стародавніх традицій. Варто, не кваплячись, піднести чашу до губ. Потім слід заплющити очі і відчути чарівний аромоксамит китайського зеленого чаю. Незабутній дует нагадає про красу та глибину давньої спадщини Сходу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#китайський зелений чай
live comments feed...